Kotisivu Syntyhistoria Kalenteri Tapahtumat Stadikamaa Tietoja sivustosta Mainostajat Tehtyä Linkkejä Stadarit

[Yrityksen logo]Syntyhistoria
 

       

 

 

Kotisivu


AURINKORANNIKON STADILAISET (Costadilaiset)

Tammikuun 9 päivänä 2009, oli eräässä Fugen Peñassa Kaamos Partyt. Viisi stadilaista istui yhdessä pöydässä, kun esitettiin idea ”pitäisikö meidän stadilaisten tehdä jotakin” (Pikkis kysyi). Pöydässä , Pikkiksen lisäksi olivat Pena ja Pirkko Laakso sekä Jussi ja Anneli Metsä.

Asiasta oli keskusteltu kahdella eri taholla, Harri, Pikkis Karen ja Pekka, Spede Pakkanen omallaan sekä Laaksot  ja Metsät toisaalla, toisistaan tietämättään, joten kysymys upposi ns. kypsään maahan.

Ensimmäinen kokous sovittiin heti seuraavaksi tiistaiksi 13.1.2009 ravintola Witiin. Paikalle saatiin kerättyä 10 stadilaista. Tapaamisella mietittiin, mitä tulisimme tekemään. Senhän jo tiesimme keitä me olemme. Innostus oli kova heti alussa ja kaikki ideat, joita ehdotettiin, ovat toteutuneet, jokaviikkoiset kokoukset, matkat ja ennen kaikkea yhdessäolosta nauttiminen. Puolileikillään ehdotettu oma radioasema odottaa vielä toteutumistaan.

Vielä saman vuoden syksyllä järjestettiin ensimmäinen Stadin Viikko. Ohjelmaa oli viikon jokaiselle päivälle. Kirjailijavieraanamme oli Outi Pakkanen, joka ilmoitti lehdessä, että hän ei ole täällä yksin esittelemässä uutta kirjaansa, vaan hän on tullut Stadin Viikolle. Stadin Sanomien ensimmäinen numero näki päivänvalon ko. viikolla. Costan kundi ja friidu valittiin ekan kerran seuraavan vuoden stadin viikon päättäjäisissä.

Stadin Viikkojen ohjelma on ollut hyvin kulttuuripitoinen, olemme saaneet vieraaksemme mm. kirjailijoita, elokuvaohjaajia, unohtamatta omia taiteilijoitamme.

Retket aloitettiin keväällä 2009, kun lähdimme Vélez-Málagaan ajelemaan sporalla.

Vuosittain vietämme pikkujouluja, järjestämme arpajaisia, kesällä tapaamisia Stadissa, harjoitamme hyväntekeväisyyttä jne.

Toimintamme on saanut paljon julkisuutta rannikolla ja mediat ovat meidät näyttävästi huomioineet. Saimme myös tilaisuuden kertoa itsestämme suurelle yleisölle Helsinki-päivänä 2012 Espan lavalla.

Kaiken tapahtuneen on mahdollistanut ahkerat toimijamme, jotka ovat vapaaehtoisesti tehneet taustatyötä Viikkojemme ja muun toimintamme onnistumiseksi.

Jo heti alussa totesimme, että meidän jengissä ei tule olemaan johtajia, eikä siitä tehdä yhdistystä. Tämä on varmasti syy siihen, että meidän hyvä yhteishenki on säilynyt kaiket nämä vuodet.

Laajenevalla sähköpostilistallamme on yli sata osoitetta, kätkien usein taakseen kaksi henkilöä.

Tänä syksynä 2013 vietämme viidettä Stadin Viikkoa, eli kyseessä on juhlavuosi.

          Tekijänoikeuksista ks. tästä!

 
                    Lähetä tätä sivustoa koskevia kysymyksiä ja kommentteja osoitteeseen:
   

                    Muokattu viimeksi: 16. huhtikuutata 2017